Marokko 2017 snapshots. Legzira Beach – vel verdt en spasertur på 11 kilometer. 

Dersom man skulle få et anfall av tiltakslyst i løpet av det ellers så avslappende oppholdet i Sidi Ifni er en spasertur til Legzira Beach, 11 kilometer nord for byen, et meget bra initiativ. 

Legzira Beach er kjent som en av de mest spektakulære strendene i Marokko og figurerer titt som tett i både reisereportasjer, glossy billedbøker og 10 på topp høydepunkter fra Marokko-lister. 

Ankomst Legzira Beach gjennom buen.

Det som gjør stranden så spesiell er den naturlige innpakningen. Selve stranden i seg er vel helt grei. Ingen ideell badestrand kanskje, men det er det tydeligvis ikke så veldig mange av strendene på Atlanterhavskysten som er. 
Det går jo fint an å bade, det er ikke det, men vannet er litt kaldt, bølgene litt store og bunnen temmelig steinete flere steder. I tillegg må jeg få nevne badevaktene. Tre-fire av disse springer rundt med fløyte i munnen og «gjeter» de badende rundt på et rimelig begrenset område. Skulle så en overmodig badegjest forville seg utenfor dette området blir det hysterisk piping med alle fra alle fløytene helt til utbryteren har fått kommet seg pent inn i rekka igjen… 

Forklaringen til denne, tilsynelatende overbeskyttende, oppførselen fra badevaktene er at mange av besøkerne her er marokkanske turister fra innlandet som ofte ikke kan, eller har svært begrensede svømmeferdigheter. For en som er normalt flink til å svømme er det jo ikke noe problem, men sånn er det nå engang her.

Spennende formasjoner på stranden underveis.
Storslagent landskap.

Uansett, stranden er en skikkelig naturlig skjønnhet. Med bratte klipper i bakkant og en spektakulær, naturlig bue som strekker seg over enden av stranden. Det brukte faktisk å være to slike buer her, men i september 2016 krevde omsider erosjonen sitt og den ene av disse kollapset. Til tross for det er stranden definitivt verdt et besøk. Det finnes også et lite knippe strandrestauranter og faktisk et par hoteller for den som skulle ønske å overnatte.

Grillet fisk var jo et naturlig valg.

Av aktiviteter man kan drive med er det bare å velge og vrake. Surfing, paragliding, kamelridning og (dessverre må jeg få si) styggedommen firehjuling. Kan det være nødvendig? 

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å gå til denne stranden – det går både busser og taxier fra Sidi Ifni. Jeg vil likevel anbefale å gjøre det da det er en usedvanlig flott tur. 

Man kan nok gjøre det på egenhånd men jeg vil anbefale å ha med en kjentmann da det ikke er mulig å følge stranden hele veien og man iblant må ta avstikkere over små fjellpartier. I tillegg må det tas hensyn til flo og fjære. Vi hadde med en hyggelig franskmann, Patrick, som har bodd i byen i flere år.

Fra en av «fjellturene» underveis.
Snodig landskap. Disse kaktusene blir visstnok kalt «svigermors hodepute» på folkemunne. En viss type vitser er tydeligvis populære over hele verden!
Her har fiskere bygd et aldri så lite krypinn oppe i fjellveggen over stranden.
Spennende natur.

Selve turen tar 3-4 timer og burde være overkommelig for de fleste. Etter å ha badet og spist på stranden er det bare å ta buss eller taxi tilbake og fortsette det sedvanlige slaraffenlivet i Sidi Ifni. 

…og alle var enige om at det hadde vært en fin dag. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s