Mexico 2018 snapshots. Aventuras Akumal – en bedagelig og komfortabel start.

Dette ble altså første stoppested for sommerens fire ukers lange rundtur i det sørøstlige Mexico. Det vil si statene Yucatan og Quintana Roo.

Vi var fullstendig klar over at Aventuras Akumal ikke er stedet man reiser til for å oppleve «det ekte Mexico», men de første dagene var uansett ment for å komme i den rette avslappende feriemodusen.

Og avslappende ble det. Dette er et område langs Mexicos karibiske kyst som domineres av feriehus og utleieleiligheter pluss en og annen resort. Ikke så mye «local flavour» med andre ord.

Vi kom frem litt etter mørkets frembrudd, men det så unektelig lovende ut.
Usedvanlig hyggelig å kunne nyte morgenkaffen sin i slike omgivelser.
Det lokale supermarkedet hadde bakervarer som markerte at vi var godt inne i fotball -VM.
I nattens mulm og mørke krøp skilpadder opp til huset vårt og la egg!

Men man kan jo ikke klage. Ikke når vår Airbnb praktisk talt ligger midt på stranden og ellers har alt vi kan forlange av interiør og eksteriør for at vi skal ha det så komfortabelt som overhodet mulig. Utleieren – en tysk kvinne som bor vegg i vegg – var også usedvanlig hyggelig og hjelpsom. Og prisen var i tillegg meget overkommelig, med tanke på beliggenheten.

Det karibiske hav ti skritt fra uteplassen.

Var det noe å sette fingeren på da? Ja, man bare litt småplukk. Ideelt sett bør man nok disponere bil her. Det er nemlig ikke mye av hverken restauranter eller butikker innen rimelig gangavstand. Leiligheten vår hadde fullt utrustet kjøkken så vi fikk sjåføren som kjørte oss fra flyplassen til å stoppe ved et stort supermarked hvor vi handlet det meste av det vi trengte for selvhushold.

I tillegg var det en liten og hyggelig strandbar like i nærheten med enkel og grei mat, iskrem, kald øl og potente margheritas. Men prisene var selvfølgelig temmelig stive, ihvertfall etter meksikansk målestokk.

Disser ved baren var en populær greie i Mexico.
Joda, man klager ikke!

Ellers var det aller meste akkurat som det skulle være. Hvem kan vel klage når man ligger og gynger dovent i hengekøya under kokospalmene med en pose av verdens beste jalapeñopotetgull, alt mens ungene sparker fotball på den så godt som private stranden? Ikke jeg ihvertfall.

Det ble mange instagramvennlige kaffekopper etterhvert.
Perfekt fotballbane.
Vi heiet såklart på Mexico i VM og de hang da med en stund ihvertfall. Verdens beste potetgull var perfekt tilbehør.

Alt i alt var Aventuras Akumal akkurat det vi hadde håpet på: Total avslapping i rolige omgivelser uten altfor mye program og styr. Kjekt også at vi ikke trengte å kjøre altfor langt etter flyturen også, kun 1 1/2 timer sør for Cancún.

Vi gjorde et par utflukter dog. En svipptur til selve Akumal strand, noe som forsåvidt var helt greit (selv om de berømte skilpaddene stedet er så kjent for glimret med sitt fravær) og en fabelaktig tur til noen kalksteinsgrotter langt inne i bushen. Det er en tur jeg skal komme tilbake til og beskrive nærmere senere.

Grottetur med stalagtitt (eller var det stalagmitt?).
Dagstur til Akumal strand.

Så følg med videre folkens. Det kommer mye mere her fra Mexico etterhvert.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s