Snorkling – Fram og tilbake der fisken bur! 

For meg er muligheten til snorkling en ekstra stor bonus når jeg er på ferie. Gi meg et korallrev med fargerike fisker så kan jeg ligger der i vannskorpa og plaske i timesvis! Helt til den stakkars, solbrente ryggen min trygler om nåde.

Fra Ao Leuk, Koh Tao
Snorkling fra båt. Koh Tao.
Som å svømme i et akvarium!

Nå er det er vel ikke så veldig mye mer å si om dette enn at det definitivt må prøves. Det kan føles litt uvant og naturstridig å dyppe hodet under vann til å begynne med, men dersom man trener litt i bassenget og på grunna først venner man seg som regel fort til det.

Viktig også å bruke en maske som holder ordentlig tett. Ingenting ødelegger moroa ved snorkling like effektivt som en dykkemaske som til stadighet må tømmes for vann (det skulle i så fall være om en hvithai dukket opp, men det er heldigvis ytterst sjeldent).

Svømmedyktige barn kan selvfølgelig også være med og snorkle. Det kan være lurt å holde de i hånden – ihvertfall til å begynne med – da det er fort gjort å glemme både til og sted, og plutselig har man driftet langt avgårde…​

En liten snutt fra Hin Wong Bay, Koh Tao. 

Og det viktigste av alt: Bruk sunblock og/eller t-skjorte til ryggen! Tiden flyr som kjent når man har det gøy, og en brannskadet rygg legger fort en effektiv demper på resten av ferien.
Fine, barnevennlige steder å snorkle er for eksempel:

  • Phuket  – eller ihvertfall øyene like utenfor, som Racha og Coral Island. Selve Phuket er vel ikke kjent for snorklingen sin, men i et nødsfall er sørenden av Kata Noi brukbart.
  • Koh Phi Phi. Få en longtailboat-sjåfør til å kjøre dere til bra snorkleplasser.
  • Koh Tao. Fantastisk snorkling rundt så godt som hele øya…
  • Amed-kysten, Bali. Her kan man oppleve flott snorkling rett ut fra stranden.
  • Gili Islands, Indonesia. Meget bra snorkling med gode muligheter for å se skilpadder. Vær oppmerksom på kraftige strømmer bare.

Dette er bare en håndfull eksempler. Det er selvfølgelig også muligheter for bra snorkling også i Middelhavet, men det blir i så fall uten korallrev.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s