Neste sommer i boks – og et fabelaktig godt tips på kjøpet! 

I kjent stil har jeg knapt fått børstet couscous’en ut av skjegget etter sommerens marokkotur før det ble smidd planer for sommeren 2018.

Hvor skal vi dra? Blir det Asia igjen kanskje? Thailand frister jo alltid med sine strender, nydelige mat, hyggelige folk og allment enkle reisetilværelse. Eller skal vi vende blikket vestover? Latin-Amerika – der vi for alvor ble bitt av reisebasillen for snart 23 år siden hadde jo definitivt vært noe… Men det er bare så dyrt å komme seg dit.

Jeg fokuserte flysøkene på Asia. Men det var heller ikke spesielt billig, selv nesten et år i forveien… 

Og hva i all verden er det gode, gamle, pålitelige Singapore Airlines har begynt med da? Skal man sikre seg en forholdsvis billig billett østover med dem innebærer det tydeligvis en stopp (på natten) i Stockholm pluss en strafferunde innom Moskva (!) før man begynner å nærme seg! Ikke noe mer kjapt flybytte i Kastrup for deretter raka spåret til paradis…

Her kreves tydeligvis tenking godt utenfor boksen. 

Men Latin-Amerika er som nevnt dyrt. Fryktelig dyrt. Sri Lanka – et annet alternativ – likeså. Gode råd var med andre ord… tja… dyre.

Det var da jeg snappet opp et tips fra en annen reiseblogger, en som hadde vært med familien til Nicaragua. Han hadde kjøpt billett fra Amsterdam istedenfor fra Norge, noe som viste seg å være langt mer overkommelig. 

Jeg måtte såklart prøve dette – og voila: En ny verden – bokstavelig talt – åpnet seg. Det var jo en himmelvid forskjell! Jeg konsentrerte meg om de største knutepunktene for flytrafikk i Europa, de som samtidig er enkle og billige å komme til fra Trondheim. Med andre ord Amsterdam og London. 

Vi prøver uansett alltid å få til en interessant stopover på veien, så et par dager i en av disse byene er egentlig bare en bonus. Og det blir tross dette mye billigere. I tillegg blir selve flyreisen mye smidigere, ofte direkte til og med! 

Nå ble faktisk også Latin-Amerika et høyst reellt alternativ. Men hvilket land? Costa Rica – med sin fantastiske mangfoldige natur? Panama kanskje? Der har vi ikke vært. Eller hva med det som tydeligvis skal være «den nye vinen» i Mellom-Amerika: Hipsterdestinasjonen Nicaragua? Hmmm… 

Og i bakgrunnen lurer jo fremdeles Thailand. Alltid Thailand. 

Etter noen dagers intensiv søking på Momondo ga svaret seg selv. Helt plutselig ploppet det opp kriminelt billige flybilletter fra London til Cancun, Mexico. Direkte med British Airways. For ca. 4000 kroner pr. stk, hvilket er godt under halv pris sammenlignet med å kjøpe tilsvarende billett i og ifra Norge!

Ay Caramba!

Et kjapt familieråd senere var det bare å legge inn en booking. Her kan det være verdt å merke seg at utenlandske (ikke-britiske) kort tydeligvis ikke alltid fungerer like bra. Vi fikk etterhvert beskjed om å prøve PayPal og da gikk det helt fint. Dette var med andre ord en engelsk nettbutikk. Men snart tikket e-billettene inn på mail og alt var bare fryd og gammen. 
Da blir det nesten fire uker med rundreise i Yucatan (sørøst i Mexico) neste sommer. Hvem vet – kan hende vi tar en svipptur innom Belize også, vi får se. 

Én ting er ihvertfall helt sikkert: Vi skal ha et gjensyn med Tulum. Etter første (og eneste) besøk der for 23 år siden er det fremdeles den flotteste stranden vi har vært på. Så får vi se om det er sånn da – at gammel kjærlighet ikke ruster.

Tulum. Min utsikt om drøye ni måneder…

I tillegg blir det stas å få vist kidsa at ordentlige tacos er veeeldig langt unna sånt du kjøper på Rema… – Jepp, jeg ser virkelig frem til å fråtse i det mexikanske kjøkkenet! 

Skal vi se da… Finner jeg noen snasne steder å bo der mon tro? Alt klart for del to i planleggingen. 


4 kommentarer

  1. Kuult! Mexico er best. Tacos blir aldri det samme igjen.
    Men blei sykt sjokka når jeg kom på flyplassen i Cancun, den er dyr!
    Men heldige er dere uansett.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s