Marokko 2017 snapshots. Essaouira. 

Sommerferien 2017 er herved offisielt åpnet og vi har allerede rukket å være et par dager på første destinasjon; Essaouira.

Spasertur på strandpromenaden i Essaouira.

Førsteinntrykket av Marokko var meget behagelig (og faktisk også en smule overraskende). Det viste seg nemlig at flyplassen i Marrakesh var både splitter ny, rasende stilig og behagelig effektiv. Der vi hadde forventet å bli overfalt av hysteriske og overivrige sjåfører ved utgangen stod det istedenfor en sindig kar parat med det navneskiltet vårt. Klar til å skysse oss de to og en halv timene ut til Atlanterhavskysten og Essaouira. 

Hotellet vårt er tipp topp med store, behagelige rom, hyggelig betjening, kjempegod frokost og flott beliggenhet.

Basseng er viktig.
Marokkansk frokost er slett ikke å kimse av.

Selve byen virker laidback og familievennlig med en kunstnerisk, bohemsk atmosfære. Det er vanskelig å tenke seg et bedre sted som introduksjon til Marokko. Jeg kan godt forstå hvorfor Jimi Hendrix trives så godt her i sin tid.
Selvfølgelig er det også her folk som forsøker å selge deg saker. Alt fra kamelturer på stranden (stranden er lang, bred og fin) til lærsandaler og arganolje. Selgerne er likevel både vennlige og ikke spesielt påstridige. Jeg vil tro at det blir helt andre boller når vi stilles opp imot de som blir kalt verdens beste selgere på markedene i Marrakesh…

Bystranda er fin, men bølgene er litt heftige for svømming.
Bystranda, retning gamlebyen.

Ikke trenger vi å prute på taxi heller!
Maten er god og jevnt over veldig billig. De virker dog som de fleste restaurantene ikke selger alkohol så dersom dette er viktig for deg er nok ikke Marokko stedet å dra til…

Som seg hør og bør i en fiskerlandsby er fisken både god og billig.

En ekstra og uventet bonus er ‘The Essaouira Gnaoua Festival’ som går av stabelen samtidig som vi er her. Dette er en av landets største festivaler og i tillegg til rock, jazz og soul er det først og fremst fokus på marokkansk og nordafrikansk musikk. De rigger scener overalt og gatene kryr av musikere. Dette blir veldig artig!

Det blåser forresten temmelig mye her. Dette gjør jo at varmen ikke blir for overveldende men samtidig er kveldene overraskende kjølige. Faktisk sånn «jeg burde hatt på en lett jakke»-kjølig.

Så langt er alt såre vel, så får vi se hva resten av oppholdet vårt i Essaouira bringer.

Stay tuned folkens!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s