Tripadvisor’s Wall Of Shame 

Tripadvisor er, som de fleste vel har fått med seg, kanskje det mest populære stedet for å søke informasjon og anmeldelser om alt som har med reising å gjøre. 

Her kan hvem som helst skrive og legge ut om sine opplevelser og erfaringer om alt fra hoteller, restauranter, severdigheter og turer. Man setter – som seg hør og bør – også en karakter fra 1 til 5 (5 er best). 

En høy snittkarakter fra Tripadvisor er gull verdt for alle aktørene som kjemper om turistenes gunst. Det sier seg selv at dersom man har valget mellom to hoteller i samme prisklasse er sjansen overhengende for at man velger det med best score på Tripadvisor.

Å kunne klistre et sånt på inngangsdøra er The Holy Grail for alle som vil lokke til seg turister
 

Man kan si det sånn at der det tidligere var en gullgruve å bli anbefalt i de klassiske guidebøkene til Lonely Planet er det nå positiv omtale i Tripadvisor som er alfa og omega. 

Det er jo, som nevnt, «vanlige» reisende som sender inn anmeldelsene og selvfølgelig bør man ha dette i bakhodet når man pløyer seg gjennom  utallige  anmeldelser. Folk er som kjent forskjellige og smaken er jo som den berømte baken. 

Leser man litt gjennom linjene bør man også kunne sile ut de som tilsynelatende klager på alt som det overhodet går an å klage på. 

Min erfaring er at det stort sett går å stole på Tripadvisor. Leser man med et bittelitt kritisk blikk bør det være fullt mulig å kunne styre unna det der hotellet som mest av alt minner om et skittent og slitent Fawlty Towers… 

Noe sier meg at dette hotellet ikke har så veldig mange positive anmeldelser
…heller ikke restauranten som vartet opp med denne porsjonen enchiladas (med salat…)

Men noen ganger går det likevel fullstendig galt. Og da legger ikke den skuffede kunden noe imellom når han – full av rettferdig vrede – tar sin hevn gjennom å hamre ut en passe nådeløs enstjernes omtale! 

Dette kan til tider by på storartet underholdning. Her har jeg samlet et knippe anmeldelser hvor det ikke kan være noen som helst tvil om hva den skuffede kunden mener om saken… 

 • Et noe uheldig førsteinntrykk:

 • Overreaksjon? 

 • Dette er et flott eksempel på en som på død og liv må finne noe å klage på 

 • Effektiv måte å ødelegge en romantisk aften på 

 • Praktisk under en zombie apokalypse, men ellers? Neppe

 • Oliven er jo bare sååå kjedelig da… 

 • Kanskje ikke et sted for barnefamilier 

 • Måltidet ødelagt av dverger? 

 • Ikke så lett å følge tråden her, men hovedinntrykket er uansett overveldende negativt. 

 • Her smøres det tjukt på, men poenget er jo rimelig tydelig 

 • Bæsj i kasserollen faktisk… 

 • Detaljert og malende beskrevet slakt 

 • «Sugerør oppmuntrer barn»

 • Kompliment eller ikke? Hva skal man tro? 

Selv om dette nok kan gi inntrykk av at det er mye useriøst tull og tøys på Tripadvisor er det faktisk et suverent verktøy. Både før og under reisen. Dette var jo rett og slett skrekkeksempler – i denne sammenhengen ment som reinspikka underholdning. 

Et siste poeng når man sammenligner før og nå: Fikk man først innpass i en Lonely Planet-bok var man garantert tilstrømning ihvertfall de to årene til neste bok kom ut. I Tripadvisor tar det kun et par minutter før en misfornøyd kunde poster sin potensielt ødeleggende omtale, hvorpå absolutt alle (med Internet)  i hele verden kan lese den. Ingen hviling på laurbær med andre ord…  


Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s