Waterbom, Bali – En barnefamilies våte (ha!) drøm

Med mindre du er 19 år og ute etter party-party-party, eller er en ivrig surfer er det strengt tatt ingen større grunn til å tilbringe masse tid på Kuta når du er på Bali.
Du har de sedvanlige barene som flommer over av billig sprit, kjøpesenter, innpåslitne selgere, McDonald’s og Kentucky Fried Chicken, Hard Rock Cafe og trashy suvenirer.  

Men har dere barn (eller littegrann barnslige voksne) i reisefølget må dere oppsøke Kuta ihvertfall én gang i løpet av Bali-ferien. 

Grunnen? Jo, den heter Waterbom Bali. Asia’s største og beste (i følge Tripadvisor) badeland. Et regelrett eldorado for alle som har sans for en heftig dose med good, clean fun. – Bokstavelig talt.

Klart man setter opp skryteskilt når kåringene får sånne utfall!

Som jeg har nevnt tidligere er våre barn innbitte badeland-fantaster, og alle youtubeklippene fra Waterbom hadde skrudd forventningene i taket – og beyond!
Levde så Waterbom opp til hypen? La oss ta det fra begynnelsen:

  • PRAKTISK INFO

Vi sørget for å være der til åpningstid kl. 09:00, lengst frem i køen for å få maksimal valuta for pengene. Prisen er drøyt 300 kr. for voksne og en hundrelapp mindre for barn. Jeg synes egentlig ikke det er så dyrt for det du får for pengene. Spesielt dersom du er en hel dag. Det er også egne familiebilletter og to-dagerspass man kan spare noen kroner på.

Etter inngang er det bare å skifte til badebukse/speedo/bikini/burkini eller hva man nå foretrekker og kaste seg ut i moroa.

Parken bruker sånne armbånd med chip som man «fyller opp» med penger. Dermed slipper man å tenke på kontanter og kan la verdisakene ligge trygt i garderobeskapet. Dersom man skal kjøpe en is eller en kaffe er det bare å la selgeren scanne armbåndet så trekkes det automatisk. Du får også en kvittering som viser hvor mye du har igjen. Det går selvfølgelig å fylle på dersom du går tom, likedan får du utbetalt pengene som eventuelt er igjen på armbåndet ved utgangen.

En snutt fra dagen på Waterbom:

Det går helt fint å ha med en bag med badehåndklær, solkrem og sandaler også. Rene og fine toaletter finnes forøvrig overalt.

Man blir temmelig sikkert sulten i løpet av en aktiv dag i parken og den gode nyheten er da at det er masse restauranter, kafeer og diverse snacks rundt omkring. Kvaliteten på maten var jevnt over fortreffelig og prisnivået meget behagelig.

  • FARTSFYLTE SKLIER OG VANN OVERALT – WHAT’S NOT TO LIKE?

Waterbom Bali er, ifølge familiens badeland-conisseurer, den beste de har vært på – noensinne! Det er et veldig bra utvalg av sklier av alle slag. Fra de forholdsvis snille, som også en forsiktig gammel mann som meg våger meg på, til mer hysteriske innretninger hvor man stirrer styggen sjøl i hvitøyet. De største guttene lot seg selvfølgelig ikke avskrekke men kastet seg utfor med dødsforakt og begeistrede hvin!

Waterbom Bali i all sin prakt. Det er nok å velge i…
Veldig frodige og tiltalende omgivelser

Én favoritt var tydeligvis den der man står i et rør, hvorpå gulvet plutselig åpner seg og man styrter loddrett ned for deretter å bli kastet rundt i diverse looper. Reinspikka sadisme kan man antakelig også kalle det, men hva vet vel jeg…
Du har selvsagt også badelandklassikeren «lazy river» som jeg tror finnes i alle badeland rundt om i verden. Dette er en sakte rinnende elv hvor man daft lar seg drive rundt, lett henslengt i en stor badering. Waterbom’s variant er definitivt en av de bedre. Her plasker man bedagelig avgårde i vakre, frodige tropiske omgivelser. Innimellom vanker det også en forfriskende dusj fra en av flere fossefall på ferden.

Waterbom’s lazy river

Det er også en omfattende avdeling for de minste barna, med akkurat passe heftige vannaktiviteter i trygge omgivelser.
Dersom man ønsker å teste surfing finnes det også en egen bane for det. Her kan man enten kan tøffe seg med kjekk, kontrollert posering på brettet eller også by på storartet, klønete slapstick til glede for tilskuerne.

  • BEKVEMMELIGHETER OG ATMOSFÆRE

Én ting er at barna løper rundt som verpesyke høner på amfetamin fra den ene spektakulære opplevelsen til den andre, og knapt sitter ned for å trykke i seg en is eller hamburger. Vi foreldre greier rett og slett ikke å henge med på dette kjøret gjennom en hel dag.

Da er det veldig godt å kunne informere om at det er masse solsenger overalt hvor en sliten skrott kan slenge seg nedpå med en bok og en caffe latte for en stakket stund. Det er i tillegg en bassengbar hvor man med late svømmetak nonsjalant kan gli opp og bestille en kald øl eller piña colada.

Selvfølgelig finnes det mer konvensjonelle kafeer og – som nevnt tidligere – et rikholdig utvalg restauranter å henge i.

Nå må jeg heller ikke glemme de som jobber i Waterbom. Absolutt alle sammen – fra de som holdt til ved attraksjonene og de som jobbet i spisestedene til de som holdt toalettene rene var uten unntak utrolig hjelpsomme og hyggelige.

Guttene syntes spesielt at de som hadde med selve skliene å gjøre var verdens kuleste og morsomste fyrer (ja – bortsett fra meg da såklart, den geme fatter’n)

Vi har vært i badeland hvor dette definitivt ikke har vært tilfelle. Jeg husker med gru et i Spania, hvor betjeningen likegodt kunne kommet rett ut fra general Franco’s hær…

Men her var det bare smil, latter og en god dose av den herlige balinesiske humoren – uten at noe føltes påklistret og kunstig. Dette er virkelig veldig viktig for helhetsopplevelsen!

Til slutt må det påpekes hvor bra planlagt parken er. Til tross for at det var fullt med folk der virket det aldri folksomt, hvis du skjønner. Det var ikke noe problem å finne solsenger og køene var absolutt overkommelige – både til attraksjonene og på spisestedene.

Jepp… Noen av skliene er virkelig heftige!

Waterbom Bali er kort sagt en obligatorisk opplevelse for alle familier som besøker Bali. Vi var (uten å overdrive) de første som kom klokken 09 og de siste som dro når de stengte klokken 18. Enda måtte vi nærmest slepe ungene med oss ut derifra!

De sov godt den natten, for å si det sånn…

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s