Hua Hin –  Er den thailandske kongens ferieparadis også et paradis for trauste trøndere? 

Da så. Med ungene knapt to år eldre gikk turen nok en gang til Thailand. Siden vi denne gangen reiste i sommerferien bestemte vi oss for å gå for østkysten, The Gulf Of Thailand, denne gangen.

Som tidligere nevnt er vår sommer, som av en skjebnens grusomme ironi, regntid i store deler av Sørøst Asia, så det gjelder å velge sin destinasjon ned omhu… Vestkysten med blant annet Phuket, Phi Phi og Krabi er rimelig usikkert rent værmessig på det tidspunktet, mens østkysten på sin side er betydelig mer solsikkert.

Som første stopp valgte vi den klassiske badebyen Hua Hin. Det foretrukne feriestedet til selveste kongen av Thailand og med bare tre timers kjøring sørover fra Bangkok, et praktisk sted å stoppe noen dager på veien til øyene lengre sør.

Vi hadde avtalt med hotellet i Hua Hin at de skulle ordne med bil/sjåfør fra flyplassen og når vi kom ut fra tollen stod det en kar parat med navnet vårt på skiltet sitt (alltid like stas!). Man kan så klart ordne dette på en litt billigere måte gjennom å ta bussen, men siden man jo er litt sliten og utålmodig etter å komme fram på dette tidspunktet valgte vi privat minivan. Som jo også kjørte oss til døra. Smooth…

Bilturen til Hua Hin tok ca. 3 timer, inkl. en WC/snackstop på en bensinstasjon. Å knaske fremmedartet potetgull hjelper definitivt på tålmodigheten og turen gikk egentlig riktig så smidig, selv om noen av filskiftene sjåføren vår utførte i Bangkok-trafikken kun er for viderekommende…

  • STANDSMESSIG HOTELL. FINT SKA DET VÆRRA…

I Hua Hin hadde vi forhåndsbooket en stor familievilla på Banyan The Resort, som faktisk er en golf resort av alle ting (de som kjenner meg vil vel knapt tro det de leser nå…). Men ikke la dette skremme deg, du trenger ikke være ikledd rutete bukser og ha pastellgul genser over skuldrene for å trives her. 

Leilighetene/bungalowene er store og behagelige, de ansatte superhyggelige, restauranten/frokostbufféten i toppklasse og ikke minst det spektakulære bassenget som snirkler seg rundt utenfor alle bungalowene. 

Banyan The Resort

wp-1475134052407.jpg
Nydelig sjømat på hotellets restaurant!

Er det da noe negativt å si om dette hotellet? Først og fremst ligger det jo ikke ved stranden og dernest er det heller ikke gangavstand inn til selve Hua Hin by. Man er med andre ord avhengig av transport. Dette var egentlig ikke noe stort problem syntes vi da det alltid var biler/tuk-tuker å oppdrive. Vi var fullstendig klar over dette når vi booket, men vi ønsket å starte ferien på et litt «luksuriøst» og komfortabelt sted for å komme i feriemodus og akklimatisere oss både til varmen og tidsforskyvelsen. Så er det bare 5-10 minutter med taxi til sentrum/strand. Skulle vi bodd med tilsvarende standard ved stranden hadde vi måtte betale minst det dobbelte. Ungene koste seg glugg ihjel, både med frokostbuffeten og ikke minst bassenget!

 

  • MEN STRANDEN DA MANN, HVORDAN VAR STRANDEN!

Ok, jeg skal være ærlig. Bystranden i Hua Hin er kun helt grei. Husk nå at dette er målt etter skyhøy thailandsk målestokk, og kommer du rett fra, for eksempel, Trondheim er det selvfølgelig rene himmelriket. Man blir bortskjemt etterhvert… Vi var i ærlighetens navn ikke så mye på den stranden. Vi syntes det var litt knotete å finne ut av systemet med hvor man kunne gå ned til (og opp ifra) stranden fra byen. Mulig vi hadde blitt litt mer kjent med dette etterhvert dog.

wp-1476039912450.jpg
Bystranden Hua Hin

Den stranden vi endte opp med å dra til for det meste var Suan Son Pradipat Beach noen kilometer sør for Hua Hin. Denne stranden eies av det thailandske forsvaret og brukes stort sett av thailendere på piknik.

 

wp-1475134069373.jpg
Suan Son Pradipat Beach

Stranden er ikke av det erketypiske hvit sand/kokospalme- slaget men den er lang, bred, ren,langgrunn, har akasietrær for skygge, eremittkrepser barna kan lete etter, et par billige og gode restauranter og allment avslappet og hyggelig atmosfære. Kan man egentlig forlange mer? Anbefales på det sterkeste dersom du er i området.

wp-1476039863340.jpg
Far sjøl med tom yum-suppe og duggfrisk Chang på strandrestauranten. Nå snakker vi happyplace!

 

 

  • HUA HIN NIGHT MARKET: FISK,    ROTEES, JUGGEL OG STAS

Noe man definitivt bør få med seg her i Hua Hin er nattmarkedet. Dette er et stort, folksomt, men samtidig ikke for kaotisk område med et bredt utvalg både av klær/suvenirer og alskens forskjellige matvarer og restauranter. Med hovedvekt på sjømat. Du kommer til å få se masse ulike sjødyr du ikke ante eksisterte!

wp-1476039774375.jpg
Fruktstand på markedet. Legg merke til hvor omhyggelig innpakket den beryktede durian-frukten er. Den lukter nemlig død og fordervelse!

 

Spisestedene varierer fra det helt enkle med kun en wok og papptallerkener til mer ambisiøse med bord og duker.
Dersom dere får øye på rotee-mannen (rotee er thailandske pannekaker, ofte servert med sjokkolade og/eller banan) er det bare å stille seg i kø. Våre barn stod som fjetret når han satte igang showet sitt med snurring av deig og sjonglering med div. ingredienser. En fullblods entertainer!

wp-1476039814717.jpg
Rotee-mannen holder publikum i ånde…

 

  • VANA NAVA WATER PARK, FORDI BARNA DINE FORTJENER DET.

Vi hadde hørt om det i månedsvis. Vana Nava, det forjettede (bade)land… Vår nest eldste sønn, familiens egen badeland-conniseur, hadde ivrig tatt på seg oppgaven med å gjøre research i forhold til hvilket badeland som var verdig vårt nærvær (og våre surt oppsparte bath) på denne turen. Etter timer, uker, måneder med tråling av youtube var han ikke i tvil: Vana Nava skulle det bli! Jeg måtte såklart ta en kjapp kontrollsjekk på Tripadvisor, og med tommelen opp fra et overveldende flertall der var saken klar.

wp-1475133828735.jpg
Vana Nava. I all sin forføreriske prakt

Skjebnen ville det slik at badelandeksperten vår hadde bursdag samtidig som vi var i Hua Hin, så da passet det perfekt å plotte in et besøk da. Nå var det sånn at vi måtte kjøre forbi dette Shangri La hver gang vi tok taxi inn til byen, og hver gang satt ungene som utsultede hunder i baksetet. Tunga ut og nesen presset mot ruta…
Det store spørsmålet blir da: svarte det til forventningene? Kort sagt: ja, uten tvil!

Det er ikke verdens største badeland, men veldig godt planlagt og alle attraksjonene er av tipp topp klasse. Et par av skliene var nesten i heftigste laget for en gæmlis som meg, men både store og små hadde en helt strålende dag!

Det var også et godt utvalg av gode spisesteder med variert mat til en overraskende billig penge. Hele familien kunne spise seg mette for det samme som en vassen pølse med brød koster på Tusenfryd…

Anbefaler vi dette da? Såklart, alle som liker å leke i vann og har sans for fart og spenning bør avlegge Vana Nava Waterpark et besøk når de er i nærheten. Uansett alder faktisk.

  • JAVEL HUA HIN, OG SÅ DA?

Vi gjorde egentlig ikke så mye i Hua Hin. Det handlet stort sett om å komme i feriemodus og slappe av på hotellet, spise god mat, dra til stranden og strose rundt i byen.

Ellers var Market Village et bra kjøpesenter med et rikholdig utvalg butikker og restauranter pluss et meget velassortert supermarked.

wp-1475134033823.jpg
Gutta chiller på kjøpesenteret. Storebror driver med fantestreker i bakgrunnen

Alt i alt hadde vi et behagelig opphold i denne byen. Hotellet var spot on, maten nydelig, folk var hyggelige og strendene absolutt til å leve med. Men… Byen var kanskje litt lite… spennende..? Jeg sier ikke dette fordi det var veldig tydelig at maaange europeiske pensjonister har kjøpt seg leilighet her, det var mer sånn at vi syntes byen i seg var litt lite attraktiv.

 

Kanskje hadde vi litt for store forventninger? Kongens favorittby og greier..? Kanskje var grunnen at vi visste at mere eventyr og fabelaktige strender ventet på oss litt lenger sør…

Men det er en annen historie.

 

 

 

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s