Koh Phi Phi. Ja, her har det skjedd ting! 

Aaahhh… Koh Phi Phi. Thailand’s kanskje vakreste øyer (flertall da det er to  stykker. Phi Phi Don – som har all infrastruktur – og Phi Phi Leh, hvor Leonardo DiCaprio spradet rundt brun og fin med haitannsmykke under innspillingen av The Beach). Det er ren og skjær magi når man seiler inn mot havna på det krystallklare azurblå vannet omringet av de dramatiske, jungelkledde kalksteinsklippene og får syn på den kritthvite stranden omkranset av kokospalmer.

image
Paradise found…

 

Så langt er alt såre vel. Skal vi våge oss på å gå denne skjønnheten litt nærmere i sømmene? –  Okay.

 

Jeg og madamen hadde vært her før. 15 år tidligere kom vi med båt fra Krabi og tilbrakte noen magiske dager på Phi Phi. 15 år er lang tid i denne sammenhengen. Vi snakker da om urørt-paradis-i-Thailand-som-begynneråblikjent-sammenhengen.

I tillegg til den forventede utbyggingen og økende turiststrømmen ble øya brutalt rammet av tsunamien jula 2004. Flere tusen mistet livet og størstedelen av bebyggelsen ble knust da kjempebølgen skyllet over øya.

  • HVORDAN HAR SÅ ØYA FORANDRET SEG?

I dag ser man så godt som ingen spor etter tsunamien. Det som har skjedd er at entreprenører har bygd masse nye hoteller med mye høyere standard enn før bølgen. Dette i sammenheng med den stadig økende turiststrømmen har gjort at Phi Phi muligens har blitt Thailand’s dyreste destinasjon. Men ta det med ro, det er fremdeles rimelig for nordmenn…

Der den lille landsbyen før hadde jordveier er det nå asfaltert. Der det før var stort sett thailandske restauranter finner man faktisk det beryktede «svenske köttbullar» – skiltet flere steder…

Men det finnes fremdeles ikke motoriserte kjøretøyer. Utsikten fra utsiktspunktet er like storslått som før og vel verdt de utallige trappetrinnene. Selv om hovedstranden Ton Sai nå til stor grad preges av den nye, store piren og utallige longtail-båter og stilige yachter trenger man ikke lete lenge for å finne paradisiske strender, ro og fred.

Vi gikk ned til en longtail-sjåfør og han fraktet oss til en helt perfekt, øde strand med strålende korall for snorkling rett utenfor. Denne perlen hadde vi helt for oss selv helt til det kom et par båter til utpå ettermiddagen!

Landgang på vår egen, øde strand

Mere sentralt er Long Beach en nydelig strand og spaserturen dit fra Tonsai Village er temmelig heftig gjennom jungel, over store steiner og gjennom små strender.

Enda mer sentralt er den borteste enden av Ton Sai Beach (lengst mot klippene) et flott sted for sol og bad.

Ton Sai Beach

Når det gjelder steder å bo kan jeg strengt tatt ikke anbefale noe spesielt. Vi ordnet dette i huj og hast og endte opp med å sove alle seks i tre ganske små senger stuet inn på et lite rom.

Utviklingen på restaurantfronten er jo gode nyheter for barnefamilier om ikke annet. I tillegg til de tidligere nevnte köttbullarna får man både taco, spaghetti og pizza i tillegg til thaimat såklart.

  • ER DET FREMDELES VERDT Å DRA DIT?

Svaret er utvilsomt: ja! Joda, det er flere turister, det er dyrere enn før og landsbyen har masse butikker med billige suvenirer og chang-singletter. Men den naturlige skjønnheten kommer til å ta pusten fra deg og det går fremdeles an å finne din egen lille flik av paradiset. Er dere i nærheten, dra dit. Bare du ikke forventer at det fremdeles er urørt og jomfruelig.

img_1057
Tonsai Village

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s